Taoistisk Tai Chi™ internal arts of health

International Taoist Tai Chi Society underviser i de interne kunstarter og metoder som vores grundlægger, Master Moy Lin-shin, udviklede med det formål at genvinde og vedligeholde et holistisk helbred.

Vi tilbyder træning i de følgende interne kunstarter - som alle er dybt rodfæstet i den taoistiske spirituelle tradition.

  • Tai Chi Chuan (taijiquan)
  • Lok Hup Ba Fa (liuhebafa)
  • Tai Chi Sværd og sabel
  • Hsing I (xingyi)
  • I samarbejde med søsterorganisationen Fung Loy Kok institute of Taoism undervises der også i chi kung (qigong), meditation, ceremonier, chanting og studier af taoistiske tekster.

Taijiquan er omdrejningspunktet i de interne kunstarter og metoder som Master Moy videregav. Taijiquan betragtes normalt som en "blød" kampkunst eller som en afslappet træningsform. Men i Master Moys hænder blev det til en meget speciel og effektiv form for sundhedstræning. En træning som bearbejder de fysiske, mentale og spirituelle dimensioner af vores væsen.

Forbedring af sundheden for alle aldersgrupper og deres fysiske formåen

Taoistisk Tai Chi™ indre kunstart taijiquan er den primære trænings metode som tilbydes i alle foreningens afdelinger og lokationer. Folk i alle aldre kan lære og drage nytte af de milde drejende og strækkende bevægelser i denne kunstart. Formen kan desuden tilpasses den enkeltes formåen. Det er en selv-regulerende form for træning der tilpasser sig den enkeltes behov.

Foreningen tilbyder "health recovery" klasser, der er specialiserede klasser, som tillader personer med kroniske sygdomme, eller personer som kommer sig over skader, at indarbejde Taoistisk Tai Chi™ indre kunstarter og metoder ind i deres behandling som en komplementær terapi. Bevægelser kan tilpasses personer med reduceret mobilitet. Disse klasser tilbydes i udvalgte afdelinger og nogen gange som del af hospitals eller andet terapeutisk forløb.

En medlems baseret, non-profit frivillig organisation

Foreningens aktiviteter og trænings programmer tilbydes på medlemsskabs basis. Alle afdelinger af foreningen er enten non-profit eller velgørende organisationer. Klasser og mange andre aktiviteter tilbydes som del af medlemskabet. Unge og gamle nyder den venlige og imødekommende stemning i foreningen.

Medlemsskabet består af et medlemskontingent og giver adgang til alle normale taijiquan klasser. Der er mulighed for nedsatte rater for medlemmer som har behov for det. Tid og sted for træning kan findes under Træningstider.

En omfattende udviklingsvej

Foreningen og dens søsterorganisationer tilbyder deres medlemmer et vidt spænd af træningsmuligheder. Medlemmer kan vælge at betragte taijiquan som en sundhedstræning og en mulighed for social interaction med andre medlemmer. Eller, hvis man ønsker det, så er der mulighed for at udforske en omfattende vifte af interne kunstarter og metoder til kultivering af krop og sind.

Master Moy søgte ved at transformere den traditionelle Yang stil taijiquan til Taoistisk Tai Chi™ internal arts of health, at fremme den indre og spirituelle udvikling hos udøveren og derved gendanne det oprindelige mål med træningen i taoistiske klostre. Dette betyder, at udøvelse af Taoistisk Tai Chi™ internal arts of health og særligt taijiquan, giver en mulighed for at gå udover en rekreativ og sundhedsforbedrende træning, til at udøvelsen af kunstarterne bliver et fartøj til at tæmme hjertet og hjælpe os med at genvinde vores oprindelige natur. I den taoistiske tradition kaldes en sådan udviklings vej for "kultivering af både indre natur og liv" (xing ming shuang xiu). En sund krop i den taoistiske tradition betragtes som en krop, hvor de indre organer vekselvirker på en balanceret og harmonisk måde. Negative følelser, lyster og selviske ønsker kan forstyrre denne harmoni. Master Moys kunstarter hjælper til at styrke den indre fysiologi, og på samme tid medvirker de til at udvikle en mental stabilitet, der reducerer forstyrrelserne på den harmoniske vekselvirkning.

Master Moys lære kan have vidtrækkende effekter på hele vores væsen. Effekterne inkluderer at sindet stilnes, indre organer og fysiologi styrkes, interne cirkulation harmoniseres, fordomme fjernes, dyder kultiveres, den rigtige mening med uselviskhed forstås og en medfølelse for alle erkendende væsner udvikles. Denne udviklings vej indeholder fysisk træning, meditation og praktiske handlinger i hverdagen. Dog er det altid op til det enkelte medlem at beslutte hvor langt han eller hun ønsker at rejse langs denne vej.

På den international webpage er der mere information om de forskellige kunstarter. www.taoist.org